עריכת חוזים זהו נושא חשוב ורחב, הקשור ישירות למגוון נושאים בחיינו, בין אם מדובר על עריכת חוזה למכירה או קנייה של דירה, חוזה מסחרי, חוזה מול לקוחות וספקים, חוזה עבודה או חוזה מתחום דיני המשפחה. על החוזה להיות מנוסח היטב, לשמור בצורה מקסימלית על זכויות הצדדים ולהעניק הגנה משפטית בעת מצבים של הפרות בעתיד.
התחום המשפטי
דיני החוזים בארץ מבוססים על חקיקה ראשית כגון חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973, חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א – 1970, המסדירים את אופן כריתת החוזה, צורת החוזה ותכנו, העילות לביטול חוזה, דרכי האכיפה לרבות סנקציות בשל אי קיום החוזה ועוד. דיני החוזים מהווים תחום משפטי מורכב וסבוך, המצריך מכל אדם העומד להתקשר בחוזה כלשהו, להסתייע במשרד עו"ד בעל בקיאות ומומחיות ספציפית בתחום החוזים.
איך עורכים חוזה?
סעיף 23 לחוק החוזים (חלק כללי), קובע כי "חוזה יכול שייעשה בעל פה, בכתב או בצורה אחרת, זולת אם היתה צורה מסויימת תנאי לתקפו על פי חוק או הסכם בין הצדדים." מכאן, חוזה יכול להיות תקף מבחינה חוקית אם נערך בכתב, בעל פה, בטלפון, באמצעות חליפת מסרונים או בצורה אחרת, גם אם אין מסמך כתוב המפרט את התנאים. יחד עם זאת, הדרך המומלצת והיעילה ביותר באמצעותה ניתן להוכיח את קיומו של חוזה היא על ידי מסמך כתוב החתום על ידי שני הצדדים. כך, לכל אחד מהצדדים לחוזה יש וודאות מלאה לגבי עצם עריכת החוזה וגם יהיה פשוט יותר להוכיח את עצם קיומו בעתיד, במידה ויתגלעו מחלוקות.